Terrabianca, Italië

Terrabianca

Terrabianca is een landgoed in Mango d'Alba in de Langhe, rond Alba in het productiegebied van de grote wijnen zoals Barolo, Barbaresco, Asti en Moscato d'Asti, aan de grens met Asti. Een gebied dat vooral bekend staat om het produceren van prestigieuze wijnen. Het kijkt uit op een zuidelijke expositie en zitten op een hoogte van 500 meter boven zeeniveau.

Niet ver van het historische centrum van Mango met zijn elegante barokke kasteel, te midden van gehuchten en wijngaarden, op de Terrabianca-heuvel, ligt de wijnboerderij. Het landgoed is vernoemd naar het kalkrijke land waarop de wijnstokken groeien, aangezien Terrabianca rechtstreeks vertaalt naar 'wit land'. 
Opgericht door wijnbouwer en wijnmaker Mario Apliste in 1920, is het landgoed nog steeds eigendom van de familie Alpiste. De broers Giorgio en Luigi, vandaag geholpen door de jonge Federico en Andrea, produceren eerst Moscato d'Asti, daarna de passito van Moscato, de Dolcetto d'Alba, de Langhe Sauvignon en de Langhe Favorita.

De wijnen komen uit het welbekende Langhe Suri, dat zijn de zonnige hellingen van de heuvels. De wijngaarden beslaan een oppervlakte van 13 hectare op de heuvels van Langhe. Ze kijken uit op een zuidelijke expositie en zitten op een hoogte van 500 meter boven zeeniveau. Behandeling van de wijnstokken vindt plaats uitsluitend met de hand gedurende de verschillende seizoenen, om ze goed en gezond te laten groeien om gerijpte druiven van topkwaliteit te verkrijgen.

Welkom bij Lovolato Wijn & Spijs
Bent u 18 jaar of ouder?
JA IK BEN 18 JAAR OF OUDER ›
×