Allacher, Oostenrijk

Wij leven wijn!

Vinum Pannonia Allacher – Een familiebedrijf uit Urgolser.

De wijngaard Allacher Vinum Pannonia ligt midden in het wijnbouwgebied Neusiedlersee en heeft meer dan 2.000 zonuren per jaar.

Kwaliteit gaat hier voor kwantiteit. Dankzij de strikte beperking van de opbrengst is het Allacher de afgelopen jaren gelukt om topwijnen te produceren. De familie heeft verschillende prijzen gewonnen en dat stimuleert hen om hun werk en activiteiten voort te zetten.

De wijngaard werd in 2020 kampioen in Burgenland en won in 2020 15 keer goud op het wijnconcours van Burgenland.

Kwaliteit is geen toeval.

Het is slechts enkelen gegeven om een echt zuivere wijn te kunnen maken. Dat is van toepassing op wijngaard Allacher Vinum Pannonia.

Zij leven en werken met de instelling; Bij ons geldt de “wij”-regel. Ze combineren de onmisbare kennis van traditie met de moderne kennis van de volgende generatie. Wat er uit groeit, zijn geweldige wijnen.

De wijngaarden bevinden zich op ongeveer 30 hectare van de unieke wijnstreek Neusiedlersee, inclusief de legendarische wijngaarden Altenberg en Salzberg. De bodem geeft het potentieel aan de diverse wijnen. De betrokkenheid bij de natuur is groot en ze tonen respect voor de omgevingen waar de druiven groeien. Frisfruitige witte wijnen, sterke, consistente rode wijnen en zoete wijnen die rijk zijn aan extracten zijn het kostbare resultaat van onze inspanningen om de druiven op z’n best naar voren te laten komen. Bij Allacher vind je geluk in glas.

De vreugde van wijn.

Het klinkt misschien wat overdreven, maar de liefde voor de wijngaard, de wijnstok, de druif is wat het familiebedrijf kenmerkt. Generaties lang zijn zij bijna elke dag in de wijngaarden. Ervaren de natuur in zijn talloze vruchtbare facetten, maar ook in zijn onvoorspelbaarheid.

In harmonie met de natuur en met het zetten van kleine en grote ondersteunende stappen, rapen elke druif honderd keer op om de beloning voor onze inspanningen in het glas te ontvangen na de druivenoogst. Rijk rood, vers fruit, vol van smaak. Elke jaargang en elke wijn heeft zijn eigen karakteristieken en draagt zowel de natuur als de handtekening van de wijnmaker.

Dat is het bijzondere van het geweldige werk van een wijnmaker!

 

Welkom bij Lovolato Wijn & Spijs
Bent u 18 jaar of ouder?
JA IK BEN 18 JAAR OF OUDER ›
×