Gaiaschi, Italië

Gaiaschi, wijnmakers sinds 1855

De wijnmakerij Gaiaschi bevindt zich in Ziano Piacentino, een klein stadje in de regio Emilia-Romagna. Gevestigd in 1855 door Pasquale Gaiaschi in het voormalige hertogdom Parma en Piacenza.
Het wordt vandaag beheerd door Gianfranco en Adriano, onlangs vergezeld door Gianfranco's zoon Matteo.

Iedereen hier heeft zijn vakgebied en vaardigheden: Gianfranco is de wijnmaker, terwijl Adriano zorgt voor de wijngaarden, en Matteo is verantwoordelijk voor marketing en verkoop.

Met meer dan 100 acres (42 hectare), waarvan 86 wijngaarden (35 hectare), is het bedrijf gevestigd op drie verschillende landgoederen: Colombaia Guffanti, Casa Mascandola en La Casella.
Het produceert 12 verschillende wijnen van autochtone wijndruiven (zoals Ortrugo en Malvasia), tot lokale variëteiten (Gutturnio), tot internationale wijnstokken (Cabernet Sauvignon), en wijnen die het resultaat zijn van de creativiteit van Gianfranco bij het maken van wijn (Luna Gialla en Masca).

Jarenlange ervaring in het maken van wijn en een zorgvuldige selectie van de druiven inspireerde de voorkeur van de wijnmakerij voor beperkte productie, scherpstellen op wijnen van hoge kwaliteit in combinatie met respect voor het milieu.

Welkom bij Lovolato Wijn & Spijs
Bent u 18 jaar of ouder?
JA IK BEN 18 JAAR OF OUDER ›
×