Speri, Italië

De speri-wijnmakerij, een van de historische families van Valpolicella, is een gezaghebbende en trouwe vertegenwoordiger van Valpolicella Classica-wijnen die vanwege zijn ononderbroken tradities en sterke territoriale wortels een mijlpaal is geworden in de Italiaanse wijnbereiding.

De speri-wijnmakerij, met een verhaal dat begint in de eerste helft van de 19e eeuw, is nu de zevende generatie ingegaan die wijn maakt van ongeveer 60 hectare wijngaarden in de meest geselecteerde Valpolicella classica-gebieden. De kracht van de wijnmakerij is altijd geweest en is nog steeds een kwestie van teamwerk, waarbij vandaag drie generaties betrokken zijn, die alle stadia van productieactiviteiten beheren, van de wijngaard tot de fles.

In 2015, na jarenlange duurzame landbouw te hebben uitgeoefend, behaalde het wijnhuis biologische certificering voor alle productie.

De Speri-familie, met respect voor zijn territoriale erfgoed, heeft altijd uitsluitend de inheemse druivensoorten van de Valpolicella-zone (Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinare en andere inheemse variëteiten) gekweekt, waarbij alleen wijn wordt gemaakt van druiven afkomstig van zijn eigen wijngaarden en zelf toezicht houdt op het hele productieproces

Wijngaarden Speri
Alle wijngaarden die Speri bezit, bevinden zich binnen het Valpolicella Classica gebied op een hoogte van 150 tot 350 meter met een aanzienlijke verscheidenheid aan terrein en microklimaten. Om deze microzones optimaal weer te geven, worden de druiven die afkomstig zijn van de belangrijkste wijngaarden afzonderlijk in wijn verwerkt, waardoor prestigieuze wijnen worden gecreëerd die zijn vernoemd naar hun wijngaard van oorsprong. De wijnstokken op de heuvel worden gekweekt op terrassen gevormd door droge stenen muren die ook in het Italiaans bekend staan als “marogne”. Deze zijn niet alleen een waardevol hulpmiddel bij de wijnbouw maar hebben ook een historische waarde.

 

Welkom bij Lovolato Wijn & Spijs
Bent u 18 jaar of ouder?
JA IK BEN 18 JAAR OF OUDER ›
×