Malavasi, Italië

Excellente en niet zo maar een simpele wijn

Het bedrijf Malavasi heeft als productiefilosofie een programma aangenomen voor kwalitatieve groei van haar wijnen met het oog op duurzaamheid en met een verlaagd zwaveldioxidegehalte. Al 4 generaties lang is de familie Malavasi toegewijd aan de landbouw en vooral aan de wijnbouw. Sinds de negentiende eeuw, in de eerste periode van de industriële revolutie, produceerde zijn overgrootvader Tita wijn, die voornamelijk werd gebruikt als betaling in natura aan de 50 families die voor hem in het bedrijfsfonds werkten. In de daaropvolgende jaren kreeg de wijnbouw een steeds belangrijkere rol in het familiebedrijf en werd begonnen met de productie van wijn voor de verkoop aan het publiek. 

De producten van het bedrijf Malavasi zijn gemaakt met de bedoeling de drie zintuigen te prikkelen: visueel, geurend en smaak. In volledige harmonie met de unieke kenmerken van een gebied dat geschikt is voor de wijnbouw vanwege de kalkstenen keien die mineraliteit geeft. Een klimaat dat wordt bepaald door de nabijheid van het Gardameer. dat grotere temperatuurverschillen mogelijk maakt waardoor de aroma's verbeteren. Het eindresultaat wordt versterkt door een autochtone druif (turbiana di Lugana) die de aroma's kenmerkt en identificeert en de schoonheid van het territorium waarin het wordt geboren.

Het bedrijf strekt zich momenteel uit over 10 hectare wijngaarden in Pozzolengo, waar de druiven worden verbouwd, de wijn geproduceerd, en waar het hoofdkantoor, de kelder en het magazijn van het bedrijf zich bevinden. Van geselecteerde druiven, van de beste jaargangen, dankzij een oenologische kunst die oude traditie en moderne technologie combineert, zijn 8 labels geboren die overeenkomen met karaktervolle wijnen, authentieke expressie van een uniek en zeer prestigieus terroir.

Welkom bij Lovolato Wijn & Spijs
Bent u 18 jaar of ouder?
JA IK BEN 18 JAAR OF OUDER ›
×